WIKIPEDIA - MUMIJO

wiki

Video

Αυχένας

auxenas


ΑλλεργίεςΕξανθήματα και ακμήΚατάγματαΗμικρανίεςΠροστατίτιδα
Μαστίτιδα


 
ΑλλεργίεςΕξανθήματα και ακμήΚατάγματαΗμικρανίεςΠροστατίτιδα

 ΜαστίτιδαΑλλεργίεςΕξανθήματα και ακμήΚατάγματαΗμικρανίεςΠροστατίτιδα

 ΜαστίτιδαΑλλεργίεςΕξανθήματα και ακμήΚατάγματαΗμικρανίεςΠροστατίτιδα

 ΜαστίτιδαΑλλεργίεςΕξανθήματα και ακμήΚατάγματαΗμικρανίεςΠροστατίτιδα
ΜαστίτιδαΑλλεργίεςΕξανθήματα και ακμήΚατάγματαΗμικρανίεςΠροστατίτιδα


ΑλλεργίεςΕξανθήματα και ακμήΚατάγματαΗμικρανίεςΠροστατίτιδα


PDF Εκτύπωση E-mail


MUMIJO (ΜΟΥΜΙΓΙΟ)
Eλιξήριο ζωής

Το mumijo έχει σύνθετη ως προς τη χημική του σύνθεση δομή και εξορύσσεται μόνο στις ορεινές περιοχές του κόσμου. Οι πολύ αποτελεσματικές βοηθητικές του ιδιότητες αναφέρονται στην αρχαία λογοτεχνία της Ανατολής. Περισσότερα από 70 ιατρικά συγγράμματα και πραγματείες περιέχουν πλουσιότατο υλικό σχετικά με την ευρεία χρήση από τους αρχαίους γιατρούς του mumijo ως μέσου που ενισχύει τις διεργασίες αναγέννησης σε διάφορους ιστούς του οργανισμού, ως αντιφλεγμονώδους, αντιτοξικού μέσου, ως σκευάσματος γενικής ενδυνάμωσης και επίσης ως μέσου που αποκαθιστά τη μειωμένη λειτουργία των περιφερικών νευρικών στελεχών και των αναλυτικών κέντρων του εγκεφάλου.

 
Σε μετάφραση από τη Θιβετιανή στη ρώσικη γλώσσα: "mumijo - σημαίνει δευτερογενές, ορεινό, κατεργασμένο". Δεν έχει σημασία ποια ήταν η πρωταρχική, αρχική πρώτη ύλη. Σημασία έχει, ότι η πρώτη ύλη αυτή έχει υποστεί επανακατεργασία για εκατονταετίες σε ορεινές συνθήκες. Η μέση ηλικία του mumijo, όπως προσδιορίστηκε από τους επιστήμονες, ανέρχεται σε 700-900 χρόνια.

Το mumijo αυξάνει την ανοσία, μειώνει τη μυϊκή κόπωση κατά 15%, ενισχύει τη μνήμη και αυξάνει τις διανοητικές ικανότητες, ομαλοποιεί τη λειτουργία του οργανισμού - τα εξωτερικά και εσωτερικά του όργανα. Για το λόγο αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με τις υπάρχουσες μεθόδους για το AIDS.
Σε μια σειρά παθήσεων το mumijo έχει ιδιαίτερο αποτέλεσμα: σε παθήσεις των ουροφόρων οδών: στη βοήθεια της κυστίτιδας. Το mumijo έχει την ικανότητα να επιταχύνει την επούλωση ελκών διαφορετικής προέλευσης, δηλαδή βοηθάει θαυμάσια τις παθήσεις της γαστρεντερικής οδού: γαστρίτιδας, έλκους στομάχου. Το mumijo είναι ένα από τα ισχυρότερα μέσα για τις αλλεργίες, με συνεχή λήψη η αλλεργία δεν ενοχλεί καθόλου. Τα εξανθήματα και η ακμή αποτελούν δύσκολη δοκιμασία την οποία αργά ή γρήγορα αντιμετωπίζουν όλοι οι έφηβοι, περισσότερο από 80% των νέων δεν μπορούν να απαλλαγούν από τα εξανθήματα έως την ηλικία των 30 ετών. Το mumijo είναι ένα από τα καλύτερα μέσα βοηθήματος των εξανθημάτων και της ακμής.
Το mumijo είναι φυσικό μέσο, αλλά πρέπει κανείς να γνωρίζει να το κατεργάζεται σωστά, να το καθαρίζει καλά και από ένα σύνολο μερικών δεκάδων μικροστοιχείων και χιλιάδων οργανικών ενώσεων να δημιουργεί δραστικές ενώσεις, πράγμα που μπορούν να κατορθώνουν μόνο λίγοι από τις χιλιάδες που προσπαθούν να κατεργαστούν το mumijo.
Το mumijo πρέπει να είναι καλά καθαρισμένο, να έχει κατεργαστεί με τεχνολογία που εγγυάται υψηλή ποιότητα με μεγάλη ποσότητα βιολογικά δραστικών ουσιών.
Η διαδικασία παραλαβής όσο το δυνατόν μεγαλύτερης ποσότητας βιολογικά δραστικών ουσιών - κατά την κατεργασία του mumijo - είναι δυνατή μόνο από λίγους από την τεράστια στρατιά αυτών που ασχολούνται με την κατεργασία του. Ακριβώς αυτές οι βιολογικά δραστικές ουσίες αποτελούν τη βάση της ιαματικής δράσης.
Το πραγματικό, υψηλής ποιότητας mumijo έχει έντονη χαρακτηριστική λεπτή ευχάριστη οσμή δάσους κωνοφόρων, που θέλουμε να την ξαναμυρίσουμε πάλι και πάλι και ακόμη μία φορά να μυρίσουμε αυτό το άρωμα. Το mumijo έχει πικρή γεύση. Μαλακώνει από τη θερμότητα των δακτύλων.
ΚΑΘΑΡΟ ΑΠΟ ΠΡΟΣΜΙΞΕΙΣ MUMIJO ΑΠΟ ΤΑ ΑΛΤΑΪΑ ΟΡΗ
Το mumijo είναι ένα από τα πολυτιμότερα συμπληρώματα, όπως έχει αποδειχτεί στη διάρκεια εκατοντάδων ετών. Είναι μοναδικό μείγμα βιολογικά δραστικών ουσιών που δημιούργησε η φύση. Ο μοναδικός συνδυασμός οργανικών και ανόργανων ενώσεων που περιλαμβάνονται στη σύσταση του προσδίδουν στο mumijo ποικίλες ιαματικές ιδιότητες. Όλες οι ουσίες που περιλαμβάνονται στη σύνθεση του βρίσκονται σε εύκολα αφομοιώσιμη μορφή. Είναι απόλυτα αβλαβές για ανθρώπους κάθε ηλικίας. Στο παρελθόν το περιέβαλε φωτοστέφανο δόξας, μύθοι που συνδεόταν με τις ασυνήθιστες ιαματικές του ιδιότητες. Οι γιατροί της αρχαιότητας (Αβικένας, Μπιρουνί) περιγράφουν μεθόδους εξόρυξης και χρήσης του. Χρησιμοποιούσαν το συμπλήρωμα στις πιο διαφορετικές παθήσεις - κατάγματα, εξαρθρώματα, πολιομυελίτιδα, ημικρανίες, επιληψία, παράλυση του προσωπικού νεύρου, δηλητηριάσεις, έλκη της γαστρεντερικής οδού, φλεγμονώδεις παθήσεις της ουροδόχου κύστης, φυματίωση. Το mumijo ως συμπλήρωμα είναι γνωστό στην ανατολική ιατρική για περισσότερο από 3000 χρόνια. Ο Αριστοτέλης (IV αιώνας π.χ.) περιέγραψε τις ιδιότητες της ουσίας και υπέδειξε τον τρόπο ελέγχου της ποιότητας και τις βοηθητικές ιδιότητες του σκευάσματος. Μumijo είναι η παραδοσιακή ευρωπαϊκή ονομασία του ρητινώδους υλικού. Η λέξη μεταφράζεται από τα ελληνικά ως "προφυλακτικό, προστατευτικό μέσο".
Περιγραφή: Το καθαρισμένο από προσμίξεις και εκχυλισμένο mumijo είναι ομοιογενής μάζα καφε-μαύρου χρώματος, ελαστικής υφής, με στιλπνή επιφάνεια, ιδιόμορφη οσμή και πικρή γεύση. Η οσμή της ρητίνης μοιάζει με το άρωμα άμβρας, αν και είναι λίγο εντονότερη, καλύπτει όλες τις άλλες, και ταυτόχρονα είναι αρκετά σύνθετο άρωμα, έχει ρητινώδη χροιά οσμής κέδρου, πικρή νότα αψιθιάς, κάτι από την οσμή του άγριου σκόρδου. Η πυκνότητα της ξηράς ουσίας του mumijo κυμαίνεται από 1,1 έως 1,8 g/cm3. To mumijo είναι πλαστικό, σε θερμοκρασία κάτω των +20 °C σκληραίνει και με θέρμανση μαλακώνει. Διαλύεται γρήγορα στο νερό χωρίς να αφήσει υπόλειμμα, και όταν ζυμώνεται με τα δάκτυλα μαλακώνει. Ο χρόνος διατήρησης του καθαρισμένου mumijo είναι απεριόριστος. Σε δισκία ή σε σκόνη η ουσία χάνει μια σειρά ιαματικών ιδιοτήτων και είναι λιγότερο αποτελεσματική.
Σύσταση: Στο mumijo περιέχονται 28 χημικά στοιχεία, 30 μακρο-και μικροστοιχεία, καθώς και 10 διαφορετικά οξείδια μετάλλων, 6 αμινοξέα, μεταξύ αυτών και ζωικές μελανίνες, σειρά βιταμινών, αιθέριων ελαίων, ρητίνες και ρητινώδης ουσίες. Περιέχει επίσης δηλητήριο μελισσών, χουμικές βάσεις και άλλες ουσίες που δεν έχουν πλήρως μελετηθεί. Η συνθετότητα και η μεταβλητότητα της σύνθεσης του mumijo σε συνάρτηση με τη μορφή δεν επιτρέπει σήμερα να αποδοθεί ο τελικός τύπος του. Γενικά, η μέση εικόνα έχει ως εξής: ο όγκος του ανόργανου τμήματος υπερβαίνει τον οργανικό συνήθως κατά 2-4 φορές. Στο οργανικό τμήμα περιέχεται άνθρακας (20-57%), οξυγόνο (30-48%), υδρογόνο (4-18%) και άζωτο (3-8%) στη σύνθεση διαφόρων οξέων, ρητινών και λευκωμάτων. Στο ανόργανο τμήμα περιέχονται ορυκτά ασβεστίου, νατρίου, καλίου μαγνησίου και αργιλίου. Εκτός από αυτά, στο ανόργανο τμήμα υπάρχουν επίσης περίπου 30 μικροστοιχεία σπανίων γαιών: ρουβίδιο, καίσιο, βάριο, στρόντιο, μόλυβδος, χρώμιο, αντιμόνιο κ.α.
Η ποσότητα κάθε ενός από αυτά είναι από ίχνη έως εκατοστά, όμως ακριβώς αυτές οι ουσίες λείπουν από τον οργανισμό μας και το mumijo ικανοποιεί πλήρως τις ανάγκες σε αυτά.

Ιαματικές ιδιότητες. Το φάσμα φαρμακολογικής δράσης του mumijo είναι πολύ ευρύ. Συχνότερα χρησιμοποιείται για τη βοήθεια καταγμάτων, καθώς ενισχύει το μεταβολισμό των ανόργανων συστατικών στον οργανισμό, επιταχύνει την επούλωση των καταγμάτων των οστών και των τραυμάτων χάρη στις αναγεννητικές ιδιότητες και στο γρήγορο σχηματισμό οστικού τύλου. Ταυτόχρονα βελτιώνει τη γενική κατάσταση, ομαλοποιεί την όρεξη και τον ύπνο.
Συμβάλλει στην επούλωση ελκών του στομάχου και του δωδεκαδάκτυλου. Βοηθάει γαστρίτιδες με αυξημένη και μειωμένη οξύτητα, κολίτιδες, βελτιώνει τη λειτουργία του ήπατος στην ηπατίτιδα και στην κίρρωση, διεγείρει την αιμοποίηση, τη λειτουργία του φλοιού των επινεφριδίων, το έντερο, αυξάνοντας την ανοσολογική αντίσταση του οργανισμού. Είναι αποτελεσματικό στη βελτίωση θρομβοφλεβίτιδων διαφόρων προελεύσεων, πυωδών ωτίτιδων, παθήσεων του παροδοντίου, καθώς και παθήσεων του περιφερικού νευρικού συστήματος: ριζίτιδων, φλεγμονών του νευρικού πλέγματος, νευρίτιδων και νευραλγιών.
Η ουσία είναι αποτελεσματική στις δερματικές παθήσεις, ιδίως εκζεμάτων, και χρησιμοποιείται επίσης ως γενικό δυναμωτικό και τονωτικό μέσο, αντικαθιστώντας με επιτυχία τις πολυβιταμίνες και τα συμπλέγματα
μικροστοιχείων.

Το mumijo έχει μέτρια αντινεοπλασματική δραστικότητα, είναι ικανό να αναστείλει εν μέρει τις ογκολογικές διεργασίες, είναι μέσο διέγερσης του αιμοποιητικού συστήματος. Η μοναδική βακτηρική σύσταση εξασφαλίζει αντιτοξική, γενική δυναμωτική, αντιφλεγμονώδη δράση ενώ ταυτόχρονα αντισταθμίζει την εμφάνιση δυσβακτηρίωσης, για αυτό σε κάποιες περιπτώσεις είναι προτιμότερο από τα αντιβιοτικά. Το mumijo συνιστάται για μετεγχειρητική αποκατάσταση. Επίσης βελτιώνει εγκαύματα και τροφικά έλκη. Συνιστάται σε καταθλίψεις, δυστροφίες, ανικανότητες. Επιδρά ευνοϊκά στον οργανισμό στο βρογχικό άσθμα, τη βρογχίτιδα, την πνευμονία. Δεν προκαλεί ούτε καλοήθη ούτε κακοήθη αλλοίωση των ιστών. Με συνεχή χορήγηση στον οργανισμό δεν προκαλεί ανεπιθύμητες ενέργειες, είναι επομένως ακίνδυνο κατά των πυωδών-φλεγμονωδών διεργασιών. Είναι γνωστή η κοσμητολογική του δράση. Το σκεύασμα αυξάνει τον τόνο του δέρματος, συμβάλλει στην εξομάλυνση των ρυτίδων, προφυλάσσει το δέρμα από τις δυσμενείς επιδράσεις του περιβάλλοντος, αποκαθιστά την έλλειψη μικρό- και ακροστοιχείων στους καλυπτήριους ιστούς, διεγείρει τις διεργασίες αναγέννησης του δέρματος και για το λόγο αυτό περιλαμβάνεται στη σύνθεση μέσων που μειώνουν και απαλείφουν τις ουλές.

Το mumijo δεν εμφανίζει πρακτικά καμία παρενέργεια, εκτός των περιπτώσεων ατομικής δυσανεξίας ή χρήσης του σε υπερβολικές ποσότητες. Κατά την περίοδο της λήψης αντενδείκνυται η κατανάλωση αλκοόλ.
 
Η πρώτη επιστημονική έρευνα στον τομέα της γνώσης των ιαματικών ιδιοτήτων του mumijo ήταν η διδακτορική διατριβή του χειρουργού Α. Σακίροβ από την Τασκένδη. Ο συγγραφέας εξέτασε το mumijo όσον αφορά την ικανότητα της ουσίας να εξαλείψει τις συνέπειες τραυμάτων και καταγμάτων. Απέδειξε τη μεγάλη αποτελεσματικότητα του συμπληρώματος και το γεγονός, ότι η ουσία συμβάλλει στην ταχεία συγκόλληση των οστών, βελτιώνοντας ταυτόχρονα τη γενική κατάσταση του ασθενούς. Οι έρευνες του Σακίροβ έθεσαν τις βάσεις των επιστημονικών ελέγχων των ιαματικών ιδιοτήτων του mumijo στην τραυματολογία και σε άλλους τομείς της ιατρικής.

Για πρώτη φορά το 1970 ο Τ. Αμπντουραχμάνοβ με τους συνεργάτες του χρησιμοποίησε το σκεύασμα για τη βοήθεια θρομβοφλεβίτιδων εν τω βάθει φλεβών των κάτω άκρων, χωρίς να χρησιμοποιήσει άλλα φάρμακα ή συμπληρωμάτων διατροφής. Το mumijo χορηγήθηκε σε δόση 0,3 g μία φορά την ημέρα για δέκα ημέρες. Οι ασθενείς δεν λάμβαναν κανένα άλλο φάρμακο, γεγονός που αποτελούσε επαναστατική προσέγγιση στη θεραπευτική εκείνης της εποχής. Τα αποτελέσματα της γενικής κλινικής, της βιοχημικής και της αιματολογικής ανάλυσης έδειξαν, ότι στους ασθενείς από την 3 έως την 6 ημέρα άρχισαν να εξαφανίζονται οι πόνοι, πέρασε η εξοίδηση του ασθενούς μέλους, η γενική κατάσταση βελτιώθηκε. Στον τέλος της αγωγής, την 8-10 ημέρα, πρακτικά σε όλους τους ασθενείς ομαλοποιήθηκε η θερμοκρασία στην περιοχή της βλάβης, εξαφανίστηκαν τα άλλα συμπτώματα της πάθησης. Εκτός αυτού, διαπιστώθηκε, ότι με από του στόματος λήψη του συμπληρώματος αυξάνεται κατά 1-1,5% η περιεκτικότητα αιμοσφαιρίνης, ο αριθμός ερυθρών αιμοσφαιρίων, ομαλοποιείται η ΤΚΕ, καθώς και ο λευκοκυτταρικός τύπος.
 
Σε άλλη εργασία που διεξήχθη το ίδιος έτος ο Τ. Αμπντουραχμάνοβ ανακοίνωσε τη μεγάλη αποτελεσματικότητα ίασης χρόνιων κολίτιδων με τη βοήθεια πυκνού εκχυλίσματος mumijo. Το σκεύασμα χορηγήθηκε σε δόση 0,2 g μία φορά την ημέρα για διάστημα 10 ημερών χωρίς διαλείμματα. Τα βασικά συμπτώματα της πάθησης εξαφανίστηκαν στην πλειοψηφία των ασθενών την 4η-5η ημέρα της λήψης και μόνο σε μεμονωμένες περιπτώσεις την 10η ημέρα της λήψης.

Η Β. Κοζλόβσκαγια το 1986 χρησιμοποίηση του mumijo για τη βελτίωση παθήσεων των περιφερικών νευρικών απολήξεων του εριστικού-κινητικού συστήματος (ριζίτιδες, νευροδερματίτιδες, φλεγμονές του νευρικού πλέγματος, νευραλγίες) με εντριβή για μερικά λεπτά των προσβεβλημένων τμημάτων του σώματος με υδατικό διάλυμα του σκευάσματος. Μετά από εντριβή και ελαφρύ μασάζ μειωνόταν ο τόνος του φλεγμένοντος μυός, εξαφανιζόταν η αίσθηση άλγους, κνησμού, ενώ όλα τα άλλα συμπτώματα της ασθένειας εξαφανίζονταν στις 3-5 πρώτες ημέρες. Η αγωγή έληξε με ίαση όλων των ασθενών κατά εκατό τοις εκατό.

Σε εργαστηριακά πειράματα σε αρουραίους (το 1968, 1970) η Γ. Γιουραλίεβα διαπίστωσε την ικανότητα του mumijo να επιταχύνει τις διαδικασίες αναγέννησης σε ελκώδεις-δυστροφικές αλλοιώσεις του στομάχου. Αυτό αποτέλεσε την πειραματική τεκμηρίωση της σύστασης για τη χρήση του σκευάσματος για τη βελτίωση του έλκους του στομάχου και του δωδεκαδάκτυλου. Στη συνέχεια διεξήχθησαν κλινικές έρευνες σε 74 ασθενείς σε δύο κλινικές της Έδρας Εσωτερικής Παθολογίας του Ιατρικού Ινστιτούτου της Κιργιζίας, του Ινστιτούτου Υγιεινολογίας-Υγιεινής του Λένινγκραντ και της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Τατζικιστάν. Η πλειοψηφία των ασθενών έπασχε από την ασθένεια από 2 έως 10 έτη. Η λήψη mumijo στις συγκεκριμένες συνθήκες έγινε στην κλινική επί εδάφους δίαιτας. Χορηγήθηκαν από του στόματος 0,1 g του σκευάσματος, 2 φορές την ημέρα (πρωί και βράδυ) 30 λεπτά προ του φαγητού για 24 έως 26 ημέρες. Το mumijo λαμβάνονταν διαλυμένο σε όγκο 1 κουταλιού του γλυκού τσαγιού ή βρασμένου νερού. Μετά 15-20 λεπτά από τη λήψη του διαλύματος σχεδόν σε όλους τους ασθενείς μειώνονταν οι συνήθεις πονοκέφαλοι. Όλα τα φαινόμενα δυσπεψίας (ναυτία, εμετός, καύσος, ερυγή κ.α.) πέρασαν μετά από λήψη 7-10 ημερών. Στο τελευταίο τρίτο μέρος της αγωγής σε όλους τους ασθενείς εξαφανίστηκαν τα υπόλοιπα ενοχλητικά συμπτώματα. Και στους 74 ασθενείς παρατηρήθηκε ουσιαστικό αποτέλεσμα. Πρακτικά δεν παρατηρήθηκε καμία παρενέργεια.

Τρόποι από του στόματος λήψης:

1. Σχήμα λήψης του σκευάσματος κατά Σακίροβ: παιδιά έως 14 ετών - 0,05 g , ενήλικοι 0,2-0,5 g μία φορά την ημέρα, το πρωί, νηστικοί, 1-2 ώρες προ του φαγητού. Το σκεύασμα μπορεί να συνοδευτεί με γλυκό τσάι, γάλα, νερό με μέλι, για να μειωθεί η πικρή γεύση. Ένας κύκλος λήψης διαρκεί 7-10 ημέρες, στη συνέχεια ακολουθεί διάλειμμα 10 ημερών και ακολουθούν ακόμη δύο κύκλοι. Συχνά στους ενηλίκους η απαραίτητη ποσότητα mumijo καθορίζεται με βάση το σωματικό βάρος: έως 70 kg -0,2 g, έως 80 kg - 0,25 g, έως 90 kg - 0,3 g, περισσότερο από 90 kg - 0,5 g.

2. Γενικό βοηθητικό σχήμα λήψης: λήψη 1 φορά την ημέρα, το πρωί, νηστικός, 0,15-0,5 g. Κύκλος λήψης - 10 ημέρες, κατόπιν πρέπει να ακολουθήσει διάλειμμα 5-10 ημερών, στη συνέχεια η λήψη μπορεί να εφαρμοστεί πάλι. Σήμερα οι γιατροί κλίνουν προς την άποψη ότι διάλειμμα 5 ημερών είναι προτιμότερο.

3. Λαϊκός τρόπος: το σκεύασμα σε μέγεθος κόκκου σιταριού, διαλύεται σε μικρή ποσότητα βρασμένου νερού και χρησιμοποιείται 1-2 φορές την ημέρα. Σε τέτοιες δόσεις το συμπλήρωμα δεν έχει αντενδείξεις και παρενέργειες. Πολύ καλό αποτέλεσμα δίνει η ταυτόχρονη χρήση από του στόματος και εξωτερικά.

Αλοιφές με mumijo. Για εξωτερική χρήση. Αλοιφές 4% και 7,5% από mumijo.

Συστατικά: mumijo - 4 ή 7,5 g, νερό 25 ή 27 ml, άνυδρη λανολίνη - 35 g, ιατρική βαζελίνη - έως 100 g. Τρόπος παρασκευής. Επειδή η λανολίνη και η βαζελίνη είναι κατάλληλο περιβάλλον για ανάπτυξη μικροοργανισμών, είναι απαραίτητη η αποστείρωση όλων των συστατικών. Για το mumijo είναι αρκετή η θέρμανση σε υδατόλουτρο θερμοκρασίας 25-30 βαθμών C, ενώ η λανολίνη και η βαζελίνη πρέπει να αποστειρωθούν σε θερμοκρασία 180-200 βαθμών C για 20 λεπτά. Όλα τα σκεύη και τα εργαλεία που είναι απαραίτητα για τις περαιτέρω ενέργειες είναι καλύτερο να αποστειρωθούν με βρασμό σε νερό για 15 λεπτά. Στη συνέχεια είναι απαραίτητο να διαλυθεί το mumijo σε νερό, κατόπιν στο διάλυμα να προστεθεί σε μικρές δόσεις το λιωμένο, που έχει μερικώς κρυώσει, τήγμα της λανολίνης με τη βαζελίνη και να ακολουθήσει ανάδευση έως ότου ληφθεί ομοιογενής μάζα. Η σύνθεση φυλάσσεται σε προστατευμένο από το φώς μέρος σε θερμοκρασία μικρότερη των 20 βαθμών.

Μumijo κεκαθαρμένο από τα Αλτάια όρη - περιγραφή, αντενδείξεις, χρήση.

Λατινική ονομασία: Altai Depuratus mumijo Βιολογική κατηγορία: Βιολογικά δραστικά συμπληρώματα διατροφής. Γενικά τονωτικά μέσα και προσαρμογόνα. Σύνθεση και φαρμακοτεχνική μορφή: Μumijo κεκαθαρμένο από τα Αλτάια όρη δισκία των 20 ή 30 τεμαχίων σε συσκευασία. Το mumijo κεκαθαρμένο από τα Αλτάι περιέχει mumijo κεκαθαρμένο 0,2 g. Στη σύνθεση του mumijo περιέχεται σύνολο οργανικών και ανόργανων ουσιών: ζωικές μελανίνες, χουμικά οξέα, φουλβικά οξέα και αμινοξέα, τερπενοειδή, στεροειδή, βιταμίνες της ομάδας Β και Ρ, πολυολεφινικές ενώσεις, καθώς και μακρό- και μικροστοιχεία (χαλκός, ψευδάργυρος, κοβάλτιο, μαγγάνιο κ.α.).Φαρμακολογικές ιδιότητες: Το mumijo κεκαθαρμένο από τα Αλτάια όρη είναι βιολογικά δραστικό συμπλήρωμα διατροφής, φυσικό ρητινώδες προϊόν βιολογικής προέλευσης, μοναδικός φυσικός βιοενεργοποιητής. Το mumijo προκαλεί επιταχυνόμενη αναγέννηση του οστικού ιστού, των προσβεβλημένων νευρικών στελεχών, του καρδιακού μυός και άλλων ιστών, διεγείρει τις διαδικασίες αιμοποίησης, αυξάνει την ικανότητα του ήπατος να καθιστά ακίνδυνες τις τοξίνες. Το mumijo έχει ανοσοδιαμορφωτική, αντισηπτική, αντιφλεγμονώδη δραστικότητα, που παρέχει τη δυνατότητα χρήσης του για πρόληψη και βελτίωση πολλών παθήσεων. Η χρήση του mumijo έχει ως αποτέλεσμα μικρή μείωση της πηκτικότητας του αίματος, πράγμα που είναι σημαντικό για τη βοήθεια ασθενών με θρομβοφλεβίτιδες φλεβών των κάτω άκρων. Το σκεύασμα κυκλοφορεί σε δισκία με νέα τεχνολογία που εξασφαλίζει το μέγιστο βαθμό καθαρισμού της πρώτης ύλης, διατηρώντας όλες τις ιαματικές ιδιότητες του. Χρήση: Κατάγματα, τραύματα, εγκαύματα, έλκος στομάχου και δωδεκαδάκτυλου, φλεγμονώδεις παθήσεις ανώτερων αναπνευστικών οδών, γαστρεντερικής οδού, ουρογεννητικής οδού, ανοσοανεπάρκεια, δερματικές παθήσεις, φυσική και πνευματική κόπωση, στρες, παθήσεις του περιφερικού νευρικού συστήματος, καταστάσεις που σχετίζονται με δυσμενή οικολογική κατάσταση.

Ενδείξεις για τη χρήση του Mumijo

Θεωρείται, ότι το μυστηριώδες, μυθικό, καθολικό σκεύασμα mumijo ως προς την ισχύ δράσης υπερβαίνει ακόμη και τη φημισμένη "ρίζα της ζωής" - το τζίνσενγκ.

Κατάλογος παθήσεων, στις οποίες βοηθάει το μουμιγιο:

συνιστάται για αδενώματα,
συνιστάται για αλλεργίες
συνιστάται για αρθρίτιδα
συνιστάται για παθήσεις των νεφρών
συνιστάται για παθήσεις της γαστρεντερικής οδού
συνιστάται για βρογχικό άσθμα, βρογχίτιδα
συνιστάται για χολολιθίαση
συνιστάται για γαστρίτιδα, οξεία γαστρίτιδα, χρόνια γαστρίτιδα
συνιστάται για ιγμορίτιδα
συνιστάται για αιμορροΐδες
συνιστάται για υπέρταση
συνιστάται για γλαύκωμα
συνιστάται για προφύλαξη από γρίπη
αποκατάσταση της ανοσίας
συνιστάται για μαστίτιδα
συνιστάται για ημικρανία
συνιστάται για εγκαύματα, όγκους
συνιστάται για παχυσαρκία, λιποσαρκία, πώς να αδυνατίσετε?
καθαρισμός του οργανισμού
καθαρισμός του ήπατος, χολόστασης
παράλυση
συνιστάται για καταγμάτα οστών
συνιστάται για φλεγμονές του νευρικού πλέγματος
συνιστάται για προστατίτιδα
συνιστάται για εξανθημάτα, ακμή
συνιστάται για ριζίτιδα
συνιστάται για ρευματισμούς
συνιστάται για σακχαρώδη διαβήτη
συνιστάται για το καρδιαγγειακό συστήμα
συνιστάται για διάσειση εγκεφάλου
συνιστάται για θρομβοφλεβίτιδα
συνιστάται για κίρρωση
συνιστάται για κυστίτιδα
συνιστάται για έλκος στομάχου
Το mumijo ενεργοποιεί το μεταβολισμό των ανόργανων συστατικών στον οργανισμό, αυξάνει την περιεκτικότητα του αίματος σε άλατα ασβεστίου, καλίου και φωσφόρου, σημαντικών δομικών υλικών που περιλαμβάνονται στη σύσταση των οστών. Με την επίδραση του αυξάνεται η ποσότητα των ερυθρών αιμοσφαιρίων στο αίμα και η περιεκτικότητα αιμοσφαιρίνης, γεγονός που συμβάλλει στην καλύτερη τροφοδοσία με αίμα των προσβεβλημένων ιστών και έχει διεγερτική επίδραση σε όλο τον οργανισμό. Το mumijo έχει ευρύ φάσμα βιολογικής δραστικότητας: αυξάνει την μη ειδική σταθερότητα του οργανισμού στους δυσμενείς παράγοντες του περιβάλλοντος, είναι γενικό δυναμωτικό, αποτοξινωτικό, αντιφλεγμονώδες και βακτηριοκτόνο μέσο, έχει χολαγωγό δράση, διεγείρει ορισμένες λειτουργίες του ανοσοποιητικού και αιμοποιητικού συστήματος, βελτιώνει το μεταβολισμό, διεγείρει τις διαδικασίες αναγέννησης. Το mumijo καταστρέφει τις ρευματικές διεργασίες, διανοίγει αποφράξεις, εξαφανίζει τις διαταραχές του μεταβολισμού νερού-αλάτων, ενισχύει τη δραστηριότητα των γεννητικών αδένων. Το mumijo επιδρά θετικά στις διαδικασίες της νευρικής δραστηριότητας. Έχει την ιδιότητα να απορροφά όγκους και εξανθήματα, προκαλεί αύξηση της απομάκρυνσης χολής. Είναι πολύ αποτελεσματικό σε παθήσεις που προκαλούνται από σκλήρυνση των αγγείων, χρησιμοποιείται με επιτυχία για τη διεύρυνση φλεβών και στη θρομβοφλεβίτιδα. Επίσης, το mumijo είναι αρκετά αποτελεσματικό στη ουσιαστική βελτίωσηπαθήσεων του αναπνευστικού συστήματος: βρογχίτιδας, βρογχικού άσθματος, φυματίωσης, χρόνιας βρογχίτιδας, διαβήτη, ύδρωπα, χολολιθίασης. Το mumijo απέκτησε ιδιαίτερη σημασία ως ενεργοποιητής της αναγέννησης του οστικού ιστού και ως αντισηπτικό. Ειδικά πειράματα έδειξαν, ότι το mumijo εξαλείφει τις ισταμινικές διαταραχές διαπερατότητας των τριχοειδών αγγείων. Είναι ωφέλιμο σε παθήσεις του ωτός, των ούλων, του ήπατος, της καρδιάς, έχει ευνοϊκή επίδραση σε σειρά σημαντικών δεικτών της δραστηριότητας του οργανισμού: στην επιβίωση και στην αύξηση της μέσης διάρκειας ζωής. Είναι σκόπιμη η συμπερίληψη της λήψης mumijo στο γενικό σύνολο μέτρων, που λαμβάνονται για τη βοήθεια της οξείας μορφής της οφειλόμενης σε ιοντίζουσες ακτινοβολίες νόσου (καρκίνος του αίματος). Η εντριβή στο δέρμα με mumijo έχει ουσιαστικά αποτέλεσμα σε παθήσεις του περιφερικού νευρικού συστήματος, σε ριζίτιδες, νευροδερματίτιδες, νευραλγίες του προσωπικού και τριδύμου νεύρου.Το mumijo συνιστάται για παθήσεις που σχετίζονται με διαταραχή της λειτουργίας της γαστρεντερικής οδού (έλκος στομάχου, έλκος δωδεκαδάκτυλου, γαστρίτιδα). Η λήψη mumijo από του στόματος επιδρά τόσο άμεσα στον οισοφάγο και στα τοιχώματα του στομάχου, όσο και σε ολόκληρο τον οργανισμό - ως γενικό δυναμωτικό, που διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα και τις διαδικασίες αναγέννησης. Η χρήση του mumijo σε μέτριες δόσεις δεν έχει αντενδείξεις, δρα στον ανθρώπινο οργανισμό ως γενικό δυναμωτικό, συμβάλλει στην αύξηση και στην αποκατάσταση της απολεσθείσας ενέργειας. Αποτέλεσμα είναι η μη ειδική διεγερτική δράση σε ολόκληρο τον οργανισμό, καθώς και η τοπική δράση στην επούλωση τραυμάτων. Έχει επίσης διεγερτική δράση και σε κυτταρικό επίπεδο, με αποτέλεσμα εντατική διαίρεση, αύξηση της ποσότητας των κυττάρων, ενίσχυση του μεταβολισμού των νουκλεϊκών οξέων και του ολικού λευκώματος. Για το λόγο αυτό το mumijo έχει ευνοϊκή επίδραση στην αποκατάσταση της σύστασης του περιφερικού αίματος, του μυελού των οστών, του σπλήνα. Κλινικές-ακτινολογικές και μικροβιολογικές αναλύσεις έδειξαν, ότι σε σύνθετη θεραπεία ασθενών το mumijo είναι αρκετά αποτελεσματικό μέσο, που συμβάλλει στην ταχεία εξάλειψη των βασικών συμπτωμάτων της πάθησης, την εξάλειψη των τοπικών φλεγμονωδών αντιδράσεων, στη βελτίωση της γενικής κατάστασης και της υγείας των ασθενών.Το σκεύασμα βελτιώνει τους ηλεκτροκαρδιογραφικούς δείκτες και τη γενική κατάσταση, διεγείρει τη λειτουργία του καρδιακού μυός. Δεν παρατηρήθηκαν αλλεργικές αντιδράσεις και περιπτώσεις αναφυλακτικού σοκ. Πρέπει να υπογραμμιστεί, ότι κατά τη λήψη mumijo δεν συνιστάται η λήψη αλκοόλ. Η σωστή και τακτική χρήση το mumijo μπορεί να εξασφαλίσει στον οργανισμό τις περισσότερες απαραίτητες βιταμίνες και μεγάλη ποικιλία μικροστοιχείων, καθώς και να μειώσει τον κίνδυνο καταστάσεων ανοσοανεπάρκειας, πράγμα που συμβάλλει στη σφριγηλότητα, στην καλή υγεία και στην ενεργή μακροημέρευση. Το προϊόν αυτό μπορεί να συστηθεί όχι μόνο κατά την περίοδο αποκατάστασης μετά από εγχείρηση, ηπατίτιδες, καρδιαγγειακές νόσους (έμφραγμα, προσβολή), αλλά και σε υγιείς ανθρώπους.